Apple Paj? Vi lagar. Du njuter! Ring 0738 000 333.
Kundvagnen

Har din iPhone fastnat på Apples logotyp? Så fixar du det.

Postat av Sergei Gerasimenko på
Har din iPhone fastnat på Apples logotyp? Så fixar du det.

Din iPhone hänger på Apple-logotypen när den försöker starta, eller har fastnat på Apple-logotypen när en mjukvaruuppdatering utförs. Kan ha en förloppsindikator under eller inte.

Så du fick det meddelandet igen - en programuppdatering är klar. Du klickade på installera. Men nu har din telefon förvandlat sig till en digital bildram med den där irriterande logotypen. Du kanske inte gjorde något utöver det vanliga. Kanske tog du helt enkelt upp telefonen för att kolla ett sms, bara för att istället bli hånad av den evigt glödande frukten. Men chill. Även om det verkar så är inte allt förlorat.


Första stegen
Innan du gör någon av de mer tidskrävande lösningarna nedan, finns det några saker att prova. Ha tålamod. Om iPhone har en förloppsindikator under Apples logotyp, är chansen stor att den fortfarande försöker bearbeta något. Programuppdateringar kan ta lång tid, till och med en timme eller mer, särskilt på åldrande hårdvara eller för stora versionshopp. Ta ett andetag, lägg ner telefonen och kom tillbaka om en halvtimme eller så.


Om det inte finns någon förloppsindikator, eller om förloppsindikatorn inte har rört sig på minst en halvtimme, utför en tvångsomstart. Detta kommer att starta uppstartsprocessen igen och rensar allt som telefonen kan ha lagt på.
Obs: Detta kan bryta operativsystemet om telefonen är mitt i uppdateringen, vilket gör att den startar till återställningsläge efter omstarten. Det är okej! Nu behöver du inte göra det manuellt under senare steg.


Programvarukorruption eller konflikt
Under användningen av din telefon kan något i ettorna och nollorna som får den att fungera, ha gått förlorat eller ändrats på ett sätt som gör din enhet oanvändbar. Detta är vanligtvis ett resultat av en felaktig uppdatering, en app som är i konflikt med funktionalitet eller till och med en skadlig programvara.

För att försöka rätta till detta, utför en ominstallation av operativsystemet. Du måste sätta den i återställningsläge för att initiera den här processen.

- Anslut till en Mac eller PC med iTunes-installation med en USB-kabel.
- Tryck på den knappkombination som motsvarar modellen på din iPhone.

  • För iPhone 8 och nyare: Tryck och släpp volym upp-knappen, sedan volym ned och tryck och håll ner strömknappen tills skärmen blir svart. Fortsätt att hålla ned den här knappen tills skärmen för återställningsläge visas
  • För iPhone 7 och 7 Plus: Tryck och håll ned volymknapparna och strömknapparna tills skärmen blir svart. Släpp volymknappen och fortsätt att hålla in strömmen tills skärmen för återställningsläge visas.
  • För iPhone 6S och äldre: Tryck och håll in hem- och strömknapparna tills skärmen blir svart. Släpp strömbrytaren och fortsätt att hålla hem tills skärmen för återställningsläge visas.

Den anslutna datorn bör dyka upp med meddelandet "Det finns ett problem med iPhone som kräver att den uppdateras eller återställs." För att börja, prova en uppdatering.
Om uppdateringen misslyckas är det dags att utvärdera tillståndet för dina säkerhetskopior. Om du är säker på att du har en ny säkerhetskopia eller är villig att offra dina data för att återfå användningen av din telefon, fortsätt till återställning. Detta kommer att radera all data som för närvarande finns på din telefon.


Utrymmet är fullt
Har du fått varningar om att din enhet börjar ta slut på lagringsutrymme? Det är lätt att ignorera, men datoriserade enheter behöver också lite ledigt utrymme för att fungera korrekt. Det är möjligt att din telefon är i detta tillstånd "kan inte längre fungera som avsett".

Försök med tvångsomstartsstegen som beskrivs i början av den här sidan igen.  Om du har tur kan det här ge dig den enda framgångsrika kängan du behöver för att komma in och rensa bort några av de femhundra suddiga bilderna på din valp som jagar en papperspåse runt gården.
Om detta inte fungerar kommer du i slutändan att behöva återställa din enhet - särskilt om du nyligen har fått varningar om låg lagringskapacitet innan problemet dyker upp. Om den inte redan är i återställningsläge måste du få den dit och återställa din enhet genom att ansluta den till en Mac eller PC med iTunes.
Detta kan vara det underliggande felet om du har fått fel 14, 78 eller 1110 när du bearbetade en uppdatering av återställningsläge.

Logikkort
Logikkortet är navet för den stora majoriteten av en iPhones funktionalitet. Vilket antal av de små komponenterna på kortet kan ha gått sönder eller skadats, vilket resulterar i den här typen av problem.

Skador på kortet kan orsakas av vätskekontakt, elektrisk shock, tappskada eller till och med böjning från att ha det i bakfickan. Kontrollera om din kort ser böjd ut, har tecken på vätska, brännskador eller lösa komponenter.
Du kan inspektera ditt logikkort genom att följa lämplig logikkort guide för din iPhone-modell.
Om du känner dig extra nyfiken kan de små bitarna och markerna på kortet repareras genom mikrolödning. Det är en konst för sig, men en värdig strävan för den som är äventyrlig. Intresserad? Kolla in YouTube för att lära dig. Om du inte kan göra den här typen av reparationer själv, välkommen till iCafe!

Äldre Inlägg Nyare Inlägg