Apple Paj? Vi lagar. Du njuter! Ring 0738 000 333.
Kundvagnen

Laddas din iPhone för långsamt? Så fixar du det.

Postat av Sergei Gerasimenko på
Laddas din iPhone för långsamt? Så fixar du det.

Din iPhone laddas långsamt och du har ingen aning om varför. Det här problemet kan orsakas av din iPhones laddningsport, kabel, laddare eller programmering - de fyra delarna av laddningssystemet. I den här artikeln kommer vi på iCafe att klargöra varför din iPhone laddas långsamt och berätta det bästa sättet att lösa problemet för gott!

Varför laddas min iPhone långsamt?

Oftare än inte laddas en iPhone långsamt av en av två anledningar:

1. Långsam laddning av din iPhone beror på att du använder en laddningskälla med låg strömstyrka. Föreställ dig en brandslang: Om spänningen är hastigheten som vattnet går genom slangen, då är strömstyrkan vid den tidpunkten slangens bredd, eller hur mycket vatten som kan röra sig genom den dubbla. iPhones kan laddas med 5 volt, men strömstyrkan skiftar från en laddare till en annan - vanligtvis från 500mA (milliampere) till 2,1 ampere, vilket kan jämföras med 2100 milliampere. Ju mer strömstyrka laddaren har, desto snabbare laddas din iPhone.

2. Din iPhone laddas långsamt eftersom det finns en typ av skräp eller skräp inuti laddningsporten på din iPhone. Kabeln du använder för att ladda din iPhone har 8 stift, och om någon av dessa stift blockeras av skräp kan det göra att din iPhone laddas långsamt eller inte laddas på något sätt.

Rengör din iPhones laddningsport

Först och främst, rensa ur din iPhones laddningsport för att eliminera skräp eller skräp. Vi föreslår att du använder en antistatisk borste, en liknande utrustning som specialister och Genier använder på Apple Store. I händelse av att du inte har en antistatisk borste, är en orörd tandborste en anständig ersättning.

Stick in din borste i porten och gröp försiktigt ut eventuella ansamlingar, skräp eller skräp inuti. Du kan bli chockad över hur smutsig det är!

När du ändå håller på och rengör porten, prova att ladda din iPhone en gång till. Laddar den med normal hastighet? Om inte, kan du behöva göra ett nytt försök att rensa porten. Det är tänkbart att soporna har blivit djupt packade i hamnen. Därefter, förutsatt att din iPhone fortfarande laddas långsamt, fortsätt att läsa!

Undersök din iPhones laddningskabel

Följande viktiga del av laddningssystemet är din laddningskabel. I händelse av att kabeln skadas eller slits i någon kapacitet, kan det mycket väl vara orsaken till att din iPhone laddas långsamt.

Ta en närmare titt på din laddningskabel och undersök den för eventuella skador. På bilden nedan ser du en illustration av en skadad kabel.

Förutsatt att du tror att din kabel är skadad, försök att ladda din iPhone med ett par olika kablar. Om du vill byta din Lightning-kabel rekommenderar vi starkt en av våra utvalda laddkablar i vår webbshop.

Prova några olika laddare

Alla strömkällor görs inte likvärdiga! Att ladda din iPhone med en strömkälla som har låg strömstyrka kan få din iPhone att laddas långsamt.

Förutsatt att du inte har den dimmigaste aning om hur många ampere din strömkälla har, ta ett försök att ladda din iPhone medan du är ansluten till många olika källor. Om du vanligtvis laddar din iPhone med hjälp av USB-porten på din PC, prova på att ansluta din iPhone till en väggladdare (liksom tvärtom).

Felsökning av programvaruproblem

Den regelbundet försummade delen av laddningssystemet är produkten av din iPhone. Varje gång du kopplar in en laddningslänk till din iPhone är det produkten som väljer om batteriet ska laddas. Längs dessa linjer, förutsatt att det finns ett problem med din iPhones produkt, kan din iPhone laddas gradvis oavsett om det inte är något dåligt med din Lightning-port, Lightning-länk eller strömkälla.


Uppdatera din iPhone

Apple levererar rutinmässigt programuppdateringar för att korrigera buggar med och presentera nya höjdpunkter. Det är verkligen smart att uppdatera din iPhone när nya uppdateringar blir tillgängliga så att din iPhone körs så produktivt som du kan förvänta dig.

Öppna Inställningar och tryck på Allmänt - > Programuppdatering. Tryck på Ladda ner och installera eller Installera nu om en annan iOS-uppdatering är tillgänglig.

DFU Återställ din iPhone

DFU-återställningen (Device Firmware Update) är den ultimata återställning du kan utföra på en iPhone. Varje kodrad på din iPhone raderas och laddas om.

Innan du gör det, se till att du säkerhetskopierar din iPhone. Utan en säkerhetskopia kommer du att förlora all information på din iPhone, inklusive dina foton, videor och kontakter.


Äldre Inlägg Nyare Inlägg